Om oss

I snart 40 år har Peter och Karl-Johan Klang drivit företag inom kemtekniska branschen och flertalet av dessa har varit med egen produktion. Sedan 2015 driver bröderna tillsammans företaget Tensia AB som ligger bakom varumärket Resultat. Resultat är just det, ett resultat av många års erfarenhet och dialog med kunder. Genom det identifierades ett behov på marknaden – nämligen efterfrågan av professionella, pålitliga avfettningsmedel och bilvårdsprodukter som ger bästa Resultat!.

Stora ambitioner, att vara lösningsorienterade och jobba med själ och hjärta har varit grundstenar i bröderna Klangs företagsamhet.

Då de mer eller mindre föddes in i branschen blev det självklart för dem att driva verksamhet med bilvårdsprodukter i fokus.

Redan 1984 började bröderna sin resa i branschen, då som delaktiga i deras fars, Åke Klang och hans kompanjons företag, som redan på den tiden faktiskt hette Tensia AB. Då fanns fabriken i Lessebo och verksamheten bestod av tillverkning av kemtekniska produkter.

Efter ett antal år i Lessebo, gick kompanjonerna skilda vägar och pappa Klang startade fabriken Åke Klang AB. Samma typ av verksamhet men denna gång i egen regi tillsammans med sönerna.

Fabriken var fortfarande lokaliserad i Småland men nu i ett fd mejeri i Rörvik. Efter ett par år tog sönerna över driften av Åke Klang AB, bytte namn till Aktiv Kemi AB.

In i ett nytt millenium

Företaget expanderade och omsatte i början av 2000-talet nästan 90 miljoner kronor.

Under några år var företaget störst i Sverige på produktion av tvättpulver, penseltvätt  mm. Aktiv Kemi erbjöd ett mycket brett sortiment av kemprodukter och tillverkade varor till flertalet marknadsledande varunamn inom både tvättmedel, rengöring- och avfettningsmedel.

Stora varunamn som tillverkades i fabriken var t ex Tikkurila och Alcro Beckers.

2012 sålde Peter och Karl-Johan fabriken i Rörvik och den drevs sedan vidare i annan regi. Under ett par år jobbade bröderna vidare på var sitt håll men fortfarande med fokus på kemprodukter, men snart fanns idéer på nytt företagande tillsammans igen och 2015 bildades det ”nya” Tensia AB på hemmaplan i Växjö.

Idén att skapa en riktigt bra bilvårdsserie har länge funnits med i tankarna och 2016 lanserades de första produkterna i nya Resultat-serien. Sedan dess har det tillkommit nya produkter och produktlinjer – alltid med funktion och högsta kvalitét i fokus för bästa Resultat!

Resultat-serien innehåller ett stort utbud av avfettning och bilvårdsprodukter, allt från mildare rengöring till riktigt tuffa produkter. De flesta produkter går att få från små till riktigt stora förpackningar – vilket gör att det finns något för alla!

”Vår strävan att varje dag kan lära oss något nytt har varit drivkraften som alltid tagit oss framåt, liksom att se potentialen på marknaden – det ger oss både viljan och möjligheten att utveckla nya produkter”.

Peter Klang
Produktansvarig för Resultat

Ett resultat av samverkan

I teamet bakom Resultat finns flera andra viktiga nyckelpersoner:

”Bland annat har vi sedan starten haft med en erfaren och slipad grafiker med på tåget. Att produkterna håller hög kvalitet är en självklarhet för oss och då är det också viktigt att utsidan av produkten speglar insidan. Den resursen har varit mycket värdefull i arbetet med utformningen av varumärket, i allt ifrån etiketter, marknadsmaterial samt arbetet med webbsidan.” menar Karl-Johan Klang, VD för Tensia.

I samband med den nya produktlinjen –  Resultat Ultra Premium – har ett samarbete upprättats tillsammans med en erfaren rekondare. Detta i syfte att säkerställa att kvalitéten på produkterna håller även vid högt ställda krav, genom att göra kritiska tester av produkterna i verksamheten. Resultat Ultra Premium är den senaste medlemmen i Resultat-familjen som just nu lanseras på marknaden.

”Vi har alltid jobbat med proffsprodukter och framförallt produkter till företag tidigare, att vi nu kan presentera proffsprodukter även till bilentusiasten tycker vi därför är både roligt och spännande! Dessutom har vi fått otroligt bra respons på våra produkter.”

Karl-Johan Klang, VD.